Dėmesio – sužadėtiniai gali pasirengti Santuokos sakramentui savo parapijoje

Mieli sužadėtiniai, jau nuo rugsėjo mėn. Pal. Jurgio Matulaičio parapijoje galite pasirengti Santuokai 8 grupinių užsiėmimų programoje, nepriklausomai nuo to, kur ruošiatės tuoktis.

Kviečiame registruotis, jau dabar,  jei santuoka numatyta ne anksčiau kaip šių metų gruodžio mėn. Užsiregistruoti galite atvykę į parapijos raštinę: Žeimenos g. 6, Kaunas.

Telefonas pasiteirauti: 8655 41154; 8 37 387400.

Grupės darbo pradžia rugsėjo 23 d. (trečiadienis) 18 val.

Programą sudaro 8 susitikimai mažoje uždaroje grupėje (iki 10 porų). Tos pačios poros nuosekliai lanko visus susitikimus tik savo grupėje, dalyvauja abudu sužadėtiniai. Susitikimuose neapsiribojama vien teorinėmis žiniomis, bet per užduotis poroje, pokalbius, diskusijas, praktinę veiklą sužadėtiniai gali labiau pažinti ir geriau suprasti vienas kitą. Susitikimo trukmė 2 val.

Grupės dvasinis vadovas parapijos klebonas kunigas Dainius Lukonaitis, vedėjai – sutuoktinių pora Indrė ir Ignas Kavoliūnai.

SUSITIKIMŲ GRUPĖSE TEMOS:

  1. „Kas mums svarbu?“Šiame užsiėmime aptarsime, kurie iš jums svarbių dalykų stiprins jūsų šeimą, o kurie griaus. Mėginsime atrasti, kas yra svarbiausia jums abiem. Santuokoje yra svarbiausia tai, kas jungia sutuoktinius.
  2. Antrame užsiėmime„Bendravimas ir bendrystė“ susipažinsime su tinkamo ir netinkamo bendravimo įpročiais, mokysimės atpažinti ir įvardyti savo jausmus, kad jūsų bendravimas nevirstų tik buitimi, rutina, bet paragautumėte pilnatviškos būties, atpažintumėte, kad ESATE ir ESATE ne vienas/a. Kad žinotumėte – šalia jūsų yra žmogus, kuris supranta jus ir palaiko.
  3. Trečiąkart susitikę atpažinsite, o kas gi jūsų laukia, keliaujant „Kartu per permainas“. Sužinosite, kad vienybės labui teks keistis kiekvienam, mokysitės atsirinkti, ko reikia atsisakyti, o ką palikti, kad šeima augtų ir stiprėtų.
  4. Dar vienas susitikimas bus apie tai, kaip mes ginčijamės ir sprendžiame konfliktus„Atleisti ir švęsti“. Jame mokysitės, kaip baigti konfliktą, kad širdyje nenešiotumėte nuoskaudų ir nepasiduotumėte apmaudui.
  5. Mes esame lytiški. Koks yra „Krikščioniškas požiūris į lytiškumą“? Lytinį tapatumą vaikai susiformuoja šeimoje, nes vaikas mokosi mėgdžiodamas, kopijuodamas tėvus arba kitus suaugusius. Todėl mūsų sūnus taps vyru, jei matys šeimoje tėtį – vyrą, kartu su mama gebantį išmintingai vadovauti šeimai, ir duktė norės būti moterimi, jei matys šeimoje laimingą mamą. Apie tai – penktajame užsiėmime.
  6. Kiekvienos šeimos tikslas – susilaukti vaikų, todėl susitikime diskutuosime tema „Vaisingumo pažinimas. Gyvenimas iki gimimo“.
  7. Kodėl mes tuokiamės Bažnyčioje? Kokią vietą mano gyvenime užima Dievas? Tai septintasis užsiėmimas „Dievas ir Bažnyčia“.
  8. Ir užbaigsime Santuokinės priesaikos nagrinėjimu, kad giliau suvoktume, ką ji mums reiškia. Tema taip ir vadinama –„Priesaika“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *