Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos auka sergantiems vaikams

LSMUL KK Psichiatrijos klinikos vaikų paauglių sektorius iš Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos gavo 400 eurų auką sergantiems vaikams. Šie pinigai buvo surinkti parapijos vikaro kunigo B. A. Martusevičiaus iniciatyva 2018 m. kalėdinio laikotarpio metu vykusiame labdaros koncerte, kurį surengė muzikantės Jūratė Dailydėnienė, Jelena Jakštienė ir Vera Vasiljeva.

Už šią auką buvo nuspręsta nupirkti, knygų, stalo žaidimų ir žaidimų kompiuterį xbox 360. Jo dėka ergoterapijos užsiėmimų metu, aktyvumo, dėmesio, elgesio ir emocijų sutrikimus turintys vaikai žaidimų metu gerina strateginį ir loginį mąstymą, išmoksta problemų sprendimo būdų, stiprina vaizduotę. Virtualios realybės žaidimų pagalba ypač teigiamą efektą gauna hiperaktyvūs vaikai, nes tai skatina jų susikaupimą žaidimo metu, stiprina impulsų kontrolę bei didina motyvaciją (Michelle Wang Denise Reid 2011).

Mokslinėje literatūroje nurodoma, kad delinkventinio elgesio vaikas, žaisdamas tinkamai parinktus virtualius žaidimus ne būtinai mokomojo tipo, mokosi susikaupti, išlaikyti dėmesį, įgyja pozityviai socializacijai būdingų savybių ir naujų žinių, kurių ne visada gali pasiekti realiame gyvenime. Įdomios bei aktyvios veiklos metu, žaidėjas gauna bendravimo ir komandinio darbo pamokas, jam sustiprėja motyvacija mokytis, siekti naujų žinių. Ekrane matomų judesių atkartojimas pacientams suteikia įvairiapusį teigiamą poveikį jų emocinės būsenos gerinimui, koordinacijos lavinimui bei dėmesio koncentracijai. Mokslinėje literatūroje aprašoma, kad  virtualios realybės žaidimai ir regimojo grįžtamojo ryšio taikymas turi įtakos pacientų judesių atlikimui,  pusiausvyros bei rankų judesių koordinavimui ( Paturel , Shapiro 2014).

Sektoriuje gydomi vaikai ir darbuotojai yra nepaprastai dėkingi ir taria nuoširdų Ačiū parapijos klebonui kun. Dainiui Lukonaičiui ir vikarui kun. B. A. Martusevičiui, koncerto muzikantėms ir visiems parapijos aukotojams už jų gerumą!

 

  LSMUL KK Psichiatrijos klinikos vaikų – paauglių sektoriaus ergoterapeutė Valda Šližytė

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *