„Viešpatie, paliesk, mano širdį keisk“ – GIESMIŲ GIESMELĖS konkursas

„ Viešpatie, paliesk, mano širdį keisk“ – respublikinis  „Giesmių giesmelės 2016“  konkursas  VDU „Rasos“ gimnazijoje

Balandžio 15 d. Kauno VDU „Rasos “  gimnazijoje vyko 18-tasis  vaikų ir jaunimo „Giesmių  giesmelės 2016 “ respublikinis konkursas, kuriame dalyvavo 67 giedorėlių  kolektyvai ir solistai  iš visos Lietuvos: Kauno ir Kauno raj. Klaipėdos, Kretingos, Vilniaus, Panevėžio, Prienų, Marijampolės, Kaišiadorių, Birštono, Varėnos, Švenčionių .

Konkurso organizatoriai- Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapija,   Kauno miesto Švietimo ir Ugdymo skyrius, VDU „Rasos“ gimnazija, džiaugiasi, didžiuojasi ir dėkoja   giedorėliams, kurie  tyromis širdelėmis šlovino Viešpatį  gražiausiomis giesmėmis. Visą penktadienį „Rasos “ gimnazijoje skambėjo  angelų balseliais  atliekamos giesmės ir giesmelės, aidėjo  muzika ir vaikiškas juokas.

Ilgamečių  „Giesmių giesmelės“ konkursų ir festivalių  iniciatorė, įkvėpėja ir pagrindinė  nenuilstanti organizatorė- „Rasos“ gimnazijos muzikos mokytoja- metodininkė Danutė Šaučiūnienė ir jos pagalbininkas muzikos mokytojas  „Rasos“ gimnazijos choro „Gaja“ vadovas Mindaugas Šikšnius.

Į  šių metų  konkursą atvyko vaikų ir jaunimo vokaliniai ansambliai, solistai, duetai, tercetai, kvartetai.

Giesmininkai buvo suskirstyti amžiaus grupėmis:  lopšelinukai, darželinukai, pradinukai, jaunučiai ir   jauniai. Mokyklos suskirstytos   kategorijomis: muzikos mokyklos,  vidurinės mokyklos ir gimnazijos, parapijų atstovai ir individualūs dalyviai.

Komisijos nariai:

Birutė Sodaitytė –  komisijos pirmininkė, Kauno VDU muzikos ir teatro akademijos dainavimo katedros lektorė.

Gitana Pečkytė – Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos dainavimo metodinės grupės pirmininkė, metodininkė, Kauno muzikinio teatro solistė.

Jūratė Gudienė  – Kauno Pilėnų pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja metodininkė.

Raimundas Martinkėnas – kompozitorius, vargonininkas, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos dėstytojas.

Kunigas Vilius Sikorskas –  Kauno Sakralinės muzikos mokyklos direktorius džiaugėsi jaunųjų  giesmininkų entuziazmu ir nuoširdumu.

Komisija atrinko 23 laureatus, geriausius solistus ir vokalinius ansamblius, kurie  šlovins Viešpatį   „ Giesmių giesmelės 2016  “ laureatų koncerte  gegužės 8 d., 15 d. ir 22 d.  11 val. Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio naujojoje bažnyčioje .

Violeta Juškienė

VDU „Rasos“ gimnazijos

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *