Nuo sausio 18 d. iki sausio 25 d. – maldų už krikščionių vienybę aštuondienis

Tik to, kas teisu, teisingai tesieksi  (Įst 16,20)

Visame pasaulyje krikščionys kasmet vieninga malda prašo didesnės vienybės. Tai darome pasaulyje, kuriame korupcija, godumas, neteisingumas yra nelygybės ir susiskaldymo priežastis. Mūsų malda susiskaldžiusiame pasaulyje yra vieninga, todėl galinga.

2019 m. Maldos už krikščionių vienybę savaitę rengė Indonezijos krikščionys. Indonezija, turinti 265 mln. gyventojų, iš kurių 86 proc. išpažįsta islamą, yra šalis su didžiausia musulmonų dauguma pasaulyje. Vis dėlto 10 proc.  Indonezijos gyventojų yra įvairių tradicijų krikščionys.

Šalis remiasi penkiais principais, vadinamais Pancasila (1. Tikėjimu į vieną Dievą; 2. Teisingu ir civilizuotu žmogiškumu; 3. Indonezijos vienybe; 4. Demokratija, besivadovaujančia išmintimi, kylančia iš parlamento narių svarstymuose pasiekto sutarimo; 5. Socialiniu teisingumu visiems indoneziečiams) ir šūkiu Bhineka tunggal (vienybė įvairovėje).

Aštuonių dienų apmąstymai ir ekumeninis šventimas remsis pagrindine pasirinkta tema. Mūsų apmąstymams apie vienybę ir teisingumą pagilinti kiekvienos dienos tema buvo sąmoningai parinkta taip, kad atspindėtų pastangas dėl teisingumo. Štai šios temos:

1-oji diena: Tevilnija teisingumas lyg upės srovė (Am 5,24)

2-oji diena: Jūs sakykite: „Taip“, jei taip, „Ne“, jei ne (Mt 5,37)

3-ioji diena: Atlaidus ir gailestingas yra Viešpats (Ps 145,8)

4-oji diena: Būkite patenkinti tuo, ką turite (Žyd 13,5)

5-oji diena: Nešti Gerąją Naujieną vargdieniams (Lk 4,18)

6-oji diena: Jo vardas – Galybių Viešpats (Jer 10,16)

7-oji diena: O moterie, didis tavo tikėjimas! (Mt 15, 28)

8-oji diena: Viešpats yra mano šviesa ir išgelbėjimas (Ps 27,1)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *