Gruodžio 28 d. sekmadienis – Šventoji šeima

Popiežius Pranciškus apie šeimą:

„Šv. Paulius rašė: „Visuomet džiaukitės… Viešpats yra arti!“ (Fil 4,4-5). Šiandien norėčiau paklausti, bet tai tebūnie tarsi namų darbas, klausimas užduotas širdyje, į kurį kiekvienas sau teatsako: o kaip su džiaugsmu mano namuose? Ar netrūksta džiaugsmo mano šeimoje?

Brangios šeimos, jūs puikiai žinote: vien tik daiktai ar palankiai susiklostančios aplinkybės neteikia tikro džiaugsmo, kurio ragaujate šeimoje. Tikrą džiaugsmą teikia darna tarp žmonių, kurią visi jaučia širdyje ir kurios dėka gera būti kartu, vieni kitus palaikyti gyvenimo kelyje. Tačiau šio gilaus džiaugsmo pagrindas yra Dievo buvimas šeimoje, jo priimanti, gailestinga, visus gerbianti meilė. Meilė yra kantri, meilė yra dieviškoji dorybė, kuri mus moko būti kantriems šeimoje. Tik Dievas sukuria darną tarp skirtumų. Jei pristinga Dievo meilės, nyksta ir šeimos darna, ima vyrauti individualizmai, užgesta džiaugsmas. Šeima, kuri gyvena tikėjimo džiaugsmu ir jį džiugiai liudija, yra žemės druska ir pasaulio šviesa, yra visuomenės gyvenimo raugas.

Brangios šeimos, visada gyvenkite tikėjimu, gyvenkite paprastai, kaip Šventoji Nazareto šeima. Viešpaties džiaugsmas ir ramybė visada tebūna su jumis! „.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *