Dievo Gailestingumo atlaidų išvakarėse – Giesmių Giesmelės festivalis

 

„Būk pašlovintas, mūsų Kūrėjau ir Viešpatie.

Visa visata, nuolankiai šlovink Viešpatį,

dėkok savo Kūrėjui, kol jėgų turėsi,

ir garbink nesuvokiamą gailestingumą Dievo.“

(Himnas Gailestingumui  S. Faustina)

Šiandien, balandžio 7 dieną, Kauno P

alaimintojo Jurgio Matulaičio parapijoje vyko respublikinės vaikų ir jaunimo Giemių Giesmelės festivalis. 12 val. didžioji parapijos bažnyčia buvo pilna jaunųjų giesmininkų, mokytojų ir tėvelių, kurie nuostabiomis giesmėmis šv. Mišių metu šlovino Viešpatį.

Šv. Mišias aukojo parapijos vikaras kunigas Emilis Vasiliauskas, kuris pasveikino 22  kolektyvus – nuo ansamblių iki chorų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių mokyklų, gimnazijų, meno mokyklų ir net pačių mažiausių – darželių.

Kun. Emilis homilijoje susirinkusiems nuoširdžiai priminė, jog Dievas yra gailestingas ir myli kiekvieną  asmeniškai. Ateikite ir šlovinkite Jį, o kas gieda – šloviną Viešpatį dvigubai.

Nuoširdžią padėką išreiškė Giesmių Giesmelės dalyviams ir vadovams, bei organizatoriams. Ypač dirigentėms Irenai Rimkevičienei ir Redai Dapšauskienei, parapijos vargonininkei Dovilei Petraškienei, ilgametei Giesmių Giesmelės organizatorei VDU Rasos gimnazijos muzikos mokytojai metodininkei Danutei Šiaučiūnienei.

Gegužės 13 dieną parapijos didžiojoje bažnyčioje po sumos (12 val. šv. Mišių) padėkoja Viešpačiui, klausysimės Giesmių Giesmelės 2018 m. laureatų koncerto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *